Svenska kronan har försvagats de senaste åren och det har blivit dyrare för oss svenskar att semestra i USA. Men det finns massor av aktiviteter som inte kostar en endaste dollar $. Jag har listat mina Gratis-favoriter för hela veckan:

Måndag

Sagostund på ett av alla bibliotek. Det vackraste, Stephen A. Schwarzman Building, hittar du på femte avenyn (42nd St and Fifth Ave) Knalla in på barnavdelningen i hörnet  mot 42 e gatan och njut av doften av bokhyllor, mattor och böcker. Hittar du inte så fråga efter Children´s center.

Tisdag

Workshop på Lego flagship store vid Flatiron (200 5th ave). Bygg fina alster och ta med de hem! Kika in på hemsidan för att se månadens erbjudande.

Onsdag

Titta på djuren i Bronx Zoo. USA´s största stadszoo med 4000 djur. Onsdagar är en så kallad Donations day. Du betalar vad du själv tycker är rimligt. Allt om Bronx Zoo hittar du här.Ta röd tunnelbanelinje nummer 2 uptown och gå av vid Pelham parkway. Ta vänster mot ingång B, Bronx river gate och du är framme.

Torsdag

På The Highline ser du Manhattan lite från ovan. Ett gammalt järnvägsspår som omskapats till en grön oas att ströva omkring på. Från Gansevoortstreet vid 14:e gatan upp till 34:e gatan. Perfekt för små ben att springa av sig på.

Fredag

På fredagar mellan kl 14:00-17:00 är det fritt inträde på New York hall of Science.  Här kan hela familjen hänga några timmar och klura kring vetenskapliga issues

Lördag

På MOMA kan du ta en närmare titt på konsten, helt gratis, på lördagar mellan klockan 10:20-11.30

 Söndag

Softa i den enormt stora Central Park. Här finns inte mindre än 21 lekplatser och gott om plats för att spela fotboll, freesbe eller klättra i bergen. Köp med en lite plockmat från Zabars, duka upp för en picknick och slumra sedan en stund i skuggan under träden

TIPS!
Flera museer i NYC tillämpar principen ”Pay what you wish” vilket betyder att du betalar vad du tycker att du har råd med eller det du tycker är rimligt för besöket. American museum of natural history är ett exempel där du kan göra så. Tänk på att du måste köpa dina biljetter i en traditionell biljett lucka. Gäller inte förköp på internet eller via de biljettkiosker som står i entrén.