Var går du när godissuget sätter in och familjen befinner sig i New York City? Lugn, jag ger dig mina bästa tips! Amerikaner är bra på mycket men inte på på godis som frestar oss svenskar. På senare år har de dock fattat galoppen och nu finns det ett ganska bra utbud av lösgodis på Manhattan. En svensk äter i genomsnitt 15 kilo lösgodis per år. Det är gigantiskt mycket. Men det gör oss också till konsumeter som kan vår s(m)ak. För några år sedan var Sockerbit det enda stället som sålde gott smågodis i NYC. Nu finns det fler butiker att besöka. Räkna med att betala ca 100 kronor per kilo.  Här kommer mina tips för att rädda lördagsgodiset för dig och barnen.

Sockerbit – svenskt lösgodis i söt butik i West Village. Hittas på 89 Christopher Street.
Dylans Candy Bar – stadens Flagship Store ligger på Upper East Side. Lockar med både godistrappa och fik. Finns även vid Union Square för dig som befinner dig i Midtown. Butiken på UPE hittar du bakom Bloomingdales på 1011 Third Avenue
Economy Candy – Lower East Sides bästa godisbutik. Här är det trångt om saligheten men kanske den mest genuint äkta butiken med amerikanskt godis i alla de former. Hittas på 108 Rivington.

Foto: Eating the world, www.eatingtheworld.worldpress.com