Dricks! Kom ihåg att ge dricks till alla som hjälper dig på något sätt. Här lever många anställda just på sin dricks och har en låg eller ingen grundlön alls.
– Taxichauffören, men även om du får hjälp att beställa taxi eller hjälp att ropa in den.
– Conciergen på hotellet om de svarar på frågor eller hjälper till med bokningar.
– Städerskan på hotellet ca 3 dollar per dag
– I baren betalar du 2 dollar per drink eller öl i dricks.
– På restaurangen om du blir bordserverad mellan 18-23% av notan i dricks.

Köp ditt Metrocard i kioskerna som finns på flygplatsen eller innan tunnelbanespärren. Supersmidigt att slippa stå i kön för att köpa i biljettautomaten, som ibland kan krångla. Sparar både tid och på humöret. Cash only!

Cash is king. Tänk på att alltid ha några dollar lättåtkomligt i fickan. I USA används fortfarande mycket kontanter och du behöver dem överallt. Framförallt till att ge dricks eller för att köpa en dricka i farten av gatuförsäljarna. Uttagsautomater finns överallt. Inne i Delin, på baren, på apoteket, i gathörnet eller hos de stora bankerna förstås.

Gör som amerikanerna och ladda upp med en massa snacks till barnen och dig själv för att pressa upp blodsockret i nödvändiga situationer. Gå in i närmaste deli och ladda upp med kakor, kex, frukt eller annat barnvänligt och ha i väskan eller barnvagnen. Din räddare i nöden när taxin fastnar i köerna längst med Park Avenue eller när det känns olidligt lång tillbaka till hotellet.

Köp hela årets leksaker i USA. Här är de galet billiga och finns i överflöd. Passa även på att ladda upp med amerikanska märkeskläder och skor. Vet du med dig att du gillar att shoppa så se till att ha plats över i resväskan när du reser till NYC, den kommer vara fylld till brädden när du åker hem.