Nyårsafton är det största evenemanget i New York och drar miljoner besökare i alla åldrar. När du vill fira in det nya året med dina barn är det bäst att planera vad ni ska göra i förväg, för det är trångt i The City. Här ger jag tips på var du kan fira i stället för på Times Square, var ni kan bo och andra kul aktiviteter för hela familjen under Holiday Season.

Barnvänligt firande

Prospect Park, Brooklyn Bästa stället för dig med barn att se nyårsfyrverkeriet är att ta sig till till Prospect Park i Brooklyn. Ta tunnelbanan till Grand Army Plaza Station för bästa platsen. Firandet börjar redan vid 22:30 med artister som uppträder och avslutas strax efter nyårsfyrverkerierna.

Central Park I mitten av parken i höjd med 72 gatan finns ett mindre fyrverkeri som skjuts av i samband med att NYRR Midnight Run startar kl 24. Ett kul lopp för dig som känner för att springa en sväng om 6,4 kilometer i nyårsnatten eller för er som vill se på löpare som firar in 2020.

Brooklyn Bridge Ta en kvällspromenad över Brooklyn Bridge för att se alla fyrverkerier som skjuts upp över hela stan. Perfekt alternativ för er som inte vill stå inklämda någonstans.

Kul aktiviteter

Ljusfest på Bronx Zoo Bronx Zoo är ett av världens största stadszoo och är lika mysigt att besöka under Holiday Season som under sommaren. Här kan ni spendera några timmar med att njuta av ljusshower, grilla marshmallows och naturligtvis se på alla spännande djur. Bronx Zoo ligger ca 40 minuter med tunnelbanan från centrala Manhattan.

Modelltåg på botaniska trädgården i Bronx Hör ni också till dem som fascineras av modelltåg? I så fall ska ni bege er till Botaniska trädgården i Bronx där de varje jul bygger upp en gigantisk modelljärnväg. Tågen passerar förbi inte mindre än 175 stycken landmärken från New York. Ett perfekt sätt att få en överblick över staden fast i miniatyr.

Ball Drop på Children´s Museum of Manhattan När barnen är för små för att orka med att fira det nya året på 12-slaget kan ni göra det här i stället. På nyårsafton har museet flera Ball drop´s som ni kan vara med på i stället. Här kan ni även skapa era egna partyprylar som gör er redo för ett nytt år. Härligt ställe i de mysiga kvarteren på Upper West Side.

American Museum of the Moving Image Låt barnen skapa sina egna Stop-motionfilmer, lära sig animera med sin egen kropp eller koda. På Museum of the moving image finns massor av aktiviteter för både barn och vuxna. Hitta hit genom att ta tunnelbanans F, M eller R tåg till Steinway Street Station. Passa på att upptäcka supertrendiga stadsdelen Astoria undertiden du går de 3 kvarteren till museet.

Bästa hotellen för en Staycation

Det finns flera hotell för er som vill fira tolvslaget på rummet. Boka gärna ett rum med utsikt över Times Square och the Ball Drop för den totala upplevelsen. Om barnen somnar tidigt kan ni ändå få den rätta känslan med ett glas Champange i handen och se hur konfettin virvlar i luften över firarna på världens mesta kända torg.

Vill ni hellre lägga pengarna på annat än ett hotellrum så hittar ni mina tips på härliga hotell för familjen här: Favorithotell för barnfamiljer